Apartments Aurora
Apartments Aurora
  Tribunj
 
     
 
     
 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TRIBUNJ je tipično dalmatinsko naselje s uskim ulicama i zbijenim kućama. Stari dio mjesta izgrađen je na otočiću; kasnije sagrađen kameni most povezuje otok s kopnom gdje se razvilo novo naselje. Najstariji pisani dokumenti potječu iz 1464. godine. U to se vrijeme Tribunj nazivao Triubahunj.
Stara crkva sv. Nikole uz groblje podrignuta je 1452. godine. Na brdu sv. Nikola 1650. godine sagrađena je za obranu Turska utvrda Jurjevgrad.
Za vrijeme mletačke vladavine Tribunj je utvrđen obrambenim zidovima, ostaci kojih su još vidljivi. Crkva Djevice Marije iz 1435. godine nalazi se istočno na putu prema Vodicama.
Stanovnici Tribunja danas se uz turizam uglavnom bave ribarstvom i poljoprivredom, a osobito su poznati po uzgoju i preradi maslina u kvalitetno ulje.
Tribunj je sačuvao graditeljsko naslijeđe i prirodnu izvornost. U lučicama je živo, brodovi i brodice svakodnevno hitaju sa svježe ulovljenom ribom. Mir i ljepotu ovog mjesta osjetili su poznati umjetnici koji su odabrali Tribunj da u starim obnovljenim kućama, u svojim radionicama rade u tišini nadahnuti skladom koji ih okružuje. U ljetnom razdoblju organizira se tribunjska fešta s veselom trkom magaraca.

  AURORA Apartments, Podvrh 50, 22212 Tribunj, Croatiawww.apartments-aurora.hr
sadržaj developed by lemax